INSKOLNING

I måndags så började vi att skola in Alfred på Stjärnans förskola. Alfred verkar trivas väldigt bra. Han sköter sig själv, och "pratar" mycket med pedagogerna. Dock har inte sovningen gått så bra. Att ligga och sova på en madrass med andra barn i samma rum är inget för honom. Han ställer sig upp, snurrar runt och bara skrattar. Så imorgon tar vi med en vagn så får han sova i vagnen (i samma rum) istället. 
Det var precis likadant med Ellen, men efter några månader så sov även hon på madrassen så Alfred ligger nog där snart han med :)
Under dessa tre dagar så har vi föräldrar varit med hela tiden. Alfred har som sagt skött sig själv och knappt tittat åt mitt håll. Imorgon ska jag lämna han på morgonen och hämta på eftermiddagen. Tror det kommer gå super :)

Så nu går både Ellen och Alfred på samma förskola men på olika avdelningar. Alfred går på Igelkotten och Ellen går på Björnen. Avdelningen igelkotten är för små barn och deras avd ligger i en paviljong på gården. Den sitter alltså inte ihop med de andra tre avdelningarna, och det tycker jag är super. Ellen ska få vara med sina kompisar utan att Alfred springer efter henne och Alfred ska få chansen att bli självständig och lära känna egna kompisar. Att dom sedan träffas ute på gården är super. Dom har varandra men ändå sitt eget. Tummen upp på det :) 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: